Kaartkleuren

Garmin heeft een slechte reputatie wat betreft de kaartkleuren. Zowel in het toestel als in Basecamp. Heb je een Garmin dan kun je het TomTom thema installeren. Download hier het TomTom thema en zet dit in de map thema-map van garmin.

In Basecamp kun je gratis de openstreet kaart gebruiken. Je moet eerst de map aanmaken. Daarna kun je de kaart downloaden om de kaart vervolgens in Basecamp te installeren.

- Ga naar http://garmin.openstreetmap.nl
- Choose your map type: Generic Routable
- Include a TYP file (Optional): None
- Choose a predefined country: Selecteer Nederland bij selectiebox Europe
- Add Additional Styles: Vink deze aan als je behalve Nederland ook andere kaartdelen erbij wilt

Heb je geen Add Additional Sstyle aangevinkt kun je de link Download Map Now! gebruiken boven aan de map om de kaart te downloaden. Heb je wel Add Additional Style aangevinkt dan moet je je e-mail adres doorgeven. De kaart zal eerst moeten worden samengesteld wat afhankelijk van de serverbezetting enige tijd in beslag zal nemen. Zodra je kaart klaar is dan ontvang je een e-mail met een link waar je je kaart kan downloaden

Het download bestand is een zip bestand. In het archief zitten twee kaarten en twee installers. Voor Windows en MAC. Voor Windows start je osm_generic_windows.exe. De map zal automatisch worden geinstalleerd in Basecamp.

Na de installatie kun je Garmin Basecamp openen. Op deze moment zijn de kaarten al aanwezig in Basecamp. Bovenaan Garmin Basecamp vindt je het menu “Kaarten”, wanneer je daarop klikt kan je nu de Openstreetmap kaarten selecteren.

Je kunt de kaarten ook installeren op je GPS-toestel. Sluit je GPS aan op de computer. Open Garmin Mapinstall Selecteer de openstreetmap kaart en klik op volgende.