Herberekenen

Als je van punt A naar punt B gaat is herberekenen een goede manier om snel de route weer op te pakken indien je van de route bent afgeweken. Bijvoorbeeld door een wegomlegging of als je de bedoelde afslag voorbij bent gereden.

Rij je een vooraf gemaakte route dan is herberekenen misschien helemaal niet slim. Mocht je om wat voor reden dan ook van de route afwijken dan stuurt de naviagatie je altijd naar het volgende via-punt, dat is lang niet altijd een handige oplossing, want dat volgende viapunt ligt misschien een eindje terug. Als herberekenen uitstaat kun je zelf bepalen waar je de oorspronkelijke route weer oppakt.

Bovendien geeft het uitzetten van het herberekenen veel meer vrijheid. Besluit je toch een andere weg te nemen met iets meer bochten of een mooier uitzicht kan dit zonder gezeur van je navigatie. Ook hier bepaal jezelf waar en wanneer je de oorspronkelijke route weer oppakt. Dat betekent wel dat je zelf moet navigeren totdat je weer op de route bent.

Ontvang je van iemand een route of heb je er één gedownload dan moet herberekenen altijd uitstaan. Je wilt immers de route rijden zoals je die hebt ontvangen en niet de route die jouw navigatie toestel er van wil maken.

Dus, rij je van A naar B, zet dan herberekenen dan aan. In alle andere gevallen kun je herberekenen beter gewoon uitzetten.