In 2021 is de 10e editie van de Zomertocht. De eerste Zomertocht was in 2010 naar het Zwarte Woud in Duitsland. In de afgelopen jaren hebben we prachtige tochten gemaakt. Schotland en de Spaanse Pyreneeen waren waarschijnlijk wel de hoogtepunten.

In 2021 gaan we naar de Dolomieten in Italie en het kan natuurlijk dan niet anders dat we onze tocht beginnen in het Zwarte Woud. Via Zwitserland en Liechtenstein rijden we naar Italie. Terug gaan we via Oostenrijk en Duitsland.

De zomertocht staat op de toerkalender van Motorklub Den Haag en duurt 14 dagen. We vertrekken op 16-05-2021 en zijn op 29-05-2021 weer thuis. We overnachten op de heen en terugweg in low-budget motels. In Italie overnachten we een aantal dagen op 2 verschillende luxe campings. We hebben daar luxe blokhutten tot onze beschikking.

Zoals ieder jaar is ook deze zomertocht geen georganiseerde motorreis maar een individuele roadtrip. 's-Avonds eten en drinken we met elkaar. Overdag ben je vrij om je eigen rit te rijden. Alleen of met elkaar. Deelnemers ontvangen de routes en de adressen van de slaapplekken Voor het motorrijden in de Dolomieten is ervaring vereist.

De organisatie is handen van Ed, Wim & Rick. Gebruik je de MyRouteApp kun je hier de routes inzien en downloaden.
Dag1: We rijden over de snelweg naar Karlsruhe. Een saaie rit van 570KM. We slapen in het Ibis budget Karlsruhe Ottostraße 1 Durlach, 76227 Karlsruhe

download

km,

Dag2: We worden wakker aan de rand van het Swarchwald. In dit hoogste middelgebergte van Europa vind je prachtige motorwegen, uitgestrekte bossen en diep uitgesleten dalen met prachtige routes als de Schwarzwaldhochstrasse, Panoramastrasse en de Deutsche Uhrenstrasse. De bochten zijn heerlijk en ontelbaar. We kunnen niet alles zien maar de komende 336 KM is het genieten. Aan het eind van de middag arriveren we in het Zwitserse Winterthur. We slapen in het Ibis Winterthur City Brühlbergstrasse 7 8400 Winterthur

download

km,

Dag3: Na het ontbijt rijden we door Zwitserland over een schitterende pas naar het vorstendom Liechtenstein. Langs de hoofdstad Vaduz nemen we de wegen met de meeste bochten naar onze bestemming voor de komende dagen. We verblijven op Camping Cevedale Via di Sotto Pila, 4, 38026 Fucine, Ossana TN. Hier verblijven we 3 nachten in een bungalow.

download

km,

Dag4: Opnieuw rijden we bochtige weg ten noorden van Bolzano richting Oostenrijk. Halverwege stoppen we in Morano. Hier kunnen we rodelbanen op een fantastische rodelbaan Daarna gaan we terug naar de Camping

download

km,

Dag5: Vandaag rijden we een rondje Stelvio. Alleen de Stelvio pas heeft al 87 haarspeld bochten met daartussen korte rechte stukken, daarbij kan het stijgingspercentage oplopen tot 12%, hierdoor ligt de gemiddelde snelheid laag. De haarspeldbochten zijn meestal erg krap, daarom ligt de voorkeur bij een naked bike of een supermoto, omdat deze motorfietsen licht en wendbaar zijn. Je kunt natuurlijk ook met een zware en minder wendbare motor de Stelvio pas rijden, al maakt dit de rit tot een nog grotere uitdaging. Aan het eind van de dag gaan we terug naar de camping.

download

km,

Dag6: Vandaag rijden we natuurlijk weer een bochtige route via het Gardameer naar de Colofso in het hart van de Dolomieten. Halverwege lunchen we in Riva del Garda. We verblijven op Camping Colfosco Almi VStrada Sorega, 15, 39033 Colfosco, Corvava BZ, Italië

download

km,

Dag 7: Vandaag rijden we een snelle route. Dan is het weer tijd om terug te gaan naar de Camping

download

km,

Dag 8: Halverwege de route van vandaag staat de Marmolada vandaag op het programma. Het is de hoogste berg van de Dolomieten en bestaat uit meerdere toppen. Op de berg ligt een gletsjer. Vanuit het plaatsje Malga Ciapela gaan we de bergtoppen bereiken met de gondel. De Punta Roca heeft een hoogte van 3265 meter met een uitzichtplatform dat een 360° uitzicht biedt over de omgeving. Dan zal de route weer vervolgd worden terug naar de camping.

download

km,

Dag 9:Vandaag rijden we naar Cortina d’Ampezzo en gaan we de 3244 meter hoge Tofana di Mezzo bezoeken. Met de Freccia nel Cielo gondel bereiken we de top van de berg. Vanaf de top heb je een 360° uitzicht over de omgeving en zie bij helder weer Venetië liggen. Daarna hebben we nog een mooie route van ruim 175 KM. Dan is het weer tijd om terug te gaan naar de Camping.

download

km,

Dag 10: We rijden een schitterende route met eindelijk wat off-road stukken.

download

km,

Dag11: Vandaag rijden we langs de grens tussen de Zuid-Tirol en Veneto. Daar zien we drie kolossale bergreuzen ook wel de Drei Zinnen worden genoemd. Ze zijn bruin van kleur, maar kunnen ook rood of geel ogen, afhankelijk van de stand van de zon. De route gaat naar Brechtsgarden in Duitsland waar we 2 nachten verblijven. Hotel Bavaria Sunklergäßchen 11 83471 Berchtesgaden.

download

km,

Dag12: Vandaag rijden we een prachtige route door Beieren. De liefhebbers kunnen het Adelaarsnest bezoeken.

download

km,

Dag13: Vandaag rijden we van Brechtsgarden naar Karlsruhe. We slapen in het Ibis budget Karlsruhe Ottostraße 1 Durlach, 76227 Karlsruhe

download

km,

Dag14: Vandaag rijden we terug naar huis.

download

km,