Motorklub Den Haag Zomertocht 2019

De MKDH Zomertocht 2019 brengt ons in de Spaanse Pyreneeën. De tocht zal worden gereden van 05-05-2019 tot en met 18-05-2019.

Zoals ieder jaar is ook deze zomertocht geen georganiseerde motorreis maar een individuele roadtrip. 's-Avonds eten en drinken we met elkaar. Overdag ben je vrij om je eigen rit te rijden. Alleen of met elkaar. Als je met elkaar wilt gaan rijden, hou dan rekening met elkaars rijstijl en spreek daarom van te voren af met wie je wilt optrekken.

In totaal rijden we ongeveer 5000 KM. De kosten voor de overnachtingen bedragen ongeveer € 350,00 (13 overnachtingen). Er komen dus nog kosten bij voor eten, drinken, brandstof en tol (ongeveer € 85,00).

De heenweg doen we in 3 dagen. We rijden van Den Haag naar Amilly (588 KM) en van Amilly deels binnendoor naar Millau (547 KM). In Millau begint onze tocht. Dwars door het Frans centraal massief rijden we binnendoor naar de Pyreneeën. Deze route bestaat uit heerlijke bochten , prachtige wegen en schitterende natuur.

Eenmaal aangekomen in de Pyreneeën rijden we door natuurparken in de Franse en Spaanse Pyreneeën van Oost naar West met als hoogtepunt de Bardenas Reales woestijn.

Op alle campings hebben we blokhutten gereserveerd. Op de camping kunnen we ontbijten en 's-avonds eten. Ook is er een bar waar we 's-avonds wat kunnen drinken. Verder heeft de camping een campingwinkel en een zwembad. De motor kan bij de blokhut worden geparkeerd.

We verblijven op iedere camping (behalve camping Bardenas) 2 nachten. Dit geeft de mogelijkheid om een dagje wat anders te gaan doen dan motorrijden.

De terugweg doen we eveneens in 3 dagen. We rijden van Lourdes naar Souillac (338KM) en vervolgens naar Orléans (483 KM) en van Orléans naar Den Haag (576 KM)

Alle routes in de Pyreneeën zijn tussen de 250 en 300 KM per dag en kunnen verkort worden gereden. Voor de routes in de Pyreneeën zijn er alternatieve routes aanwezig. Deze routes gaan over snellere wegen waardoor de reistijd korter is.

        

Amilly

Dag 1 | ZO 5-5-2019 | MKDH-ZT2019-SP1 | 588KM

De reis start bij Paviljoen Malieveld en eindigt in het Campanile Hotel in Amilly, Noord Frankrijk (ongeveer 125 KM ten zuidoosten van Parijs) De route is 588 KM lang en zijn ongeveer 8,5 uur onderweg. We rijden voornamelijk over de snelweg. Voor de afwisseling hebben we ook een aantal stukken over B-wegen in de route opgenomen. Evenals een flink aantal stops (om de anderhalf uur) om de benen te strekken. De stops worden allemaal gehouden bij een Mc Donald’s restaurant. Hier zijn de faciliteiten goed en is er altijd een tankstation in de buurt.

Om 08:00 vertrekken we vanaf Paviljoen Malieveld. In Hazeldonk is onze eerste stop (09:00). Deelnemers uit het land sluiten hier aan. Na de koffie rijden we via Antwerpen, Lille (Rijsel), Parijs, naar Amilly. We hebben stops in Rijsel, Roye en Lagny. We overnachten in het Campaila Hotel in Amilly.

Hotel Campanile Montargis
73 Impasse des Fleurs
Amilly, France

Richtprijs €30,00 pp/pn (op basis van een 1-persoonsbed op een 2-persoonkamer)

Bekijk route
Download route

Millau

Dag 2 | MA 6-5-2019 | MKDH-ZT2019-SP | 547KM

Na het ontbijt rijden we naar het startpunt van de route voor vandaag. Dit is een tankstation. De route is 547 KM lang en we zijn ongeveer 8 uur onderweg. We rijden voornamelijk over de snelweg. Ook vandaag rijden we voornamelijk over de snelweg. Voor de afwisseling hebben we ook een aantal stukken over B-wegen in de route opgenomen. Evenals een flink aantal stops (om de anderhalf uur) om de benen te strekken. De stops worden ook nu weer gehouden bij een Mc Donald’s restaurant. Hier zijn de faciliteiten goed en is er altijd een tankstation in de buurt.

Om 09:00 vertrekken we vanaf het startpunt. We hebben stops in Nevets, Clermont, Garde. We overnachten in het Campanile Hotel in Millau

Hotel Campanile Millau
12100 Chemin de Salelles
Millau, France

Richtprijs €32,00 pp/pn (op basis van een 1-persoonsbed op een 2-persoonkamer)

Bekijk route
Download route

Pamiers

Dag 3 | DI 7-5-2019 | MKDH-ZT2019-SP3 | 272KM

Vandaag verlaten we voorlopig de snelwegen en begint onze tocht pas echt. Na het ontbijt rijden we naar het startpunt van de route. Dit is een tankstation. De route is 272 KM lang en we zijn ongeveer 5 uur onderweg. Deze route bestaat uit heerlijke bochten over lokale wegen dwars door het centraal massief. We rijden door schitterende natuur en prachtige wegen van: de Morvan, de Tarn, en de Languedoc. We hebben de hele dag om deze mooie route te rijden. Iedereen pakt zijn eigen momenten en strijkt neer voor een versnapering wanneer 'ie maar wilt. We hebben dus geen vaste stops opgenomen.

We overnachten in een Première Classe in Pamiers.

Hotel Première Classe Pamiers
09100, Avenue de la Bouriette
Pamiers, France

Richtprijs €22,00 pp/pn (op basis van een 1-persoonsbed op een 2-persoonkamer)

Bekijk route
Download route

        

Andorra

Dag 4 | WO 8-5-2019 | MKDH-ZT2019-PY1 | 268KM

Na het ontbijt rijden we naar het startpunt van de route. Natuurlijk ook weer een tankstation. We rijden via Andorra naar onze volgende slaapplaats, camping Queixans. De rit is 268 KM lang en we zijn ongeveer 8 uur onderweg. De alternatieve route is 200 KM en duurt ongeveer 5 uur. Je kunt ook rechtstreeks naar de camping rijden met een reistijd van 2 uur, of een andere mooie route nemen.

We rijden vanaf Pamiers over de N20 de Pyreneeën naar Andorra. We nemen niet de tunnel maar gaan bovenlangs over de CG2 naar Encamp Les Bons en over de CS10 naar Anyós. Dan rijden we naar Andorra la Vella, de hoofdstad van de dwergstaat Andorra. Via de CS6 en CS11 naar La Farga de Moles.De CS-wegen zijn redelijk geasfalteerd en gaan door de natuur met veel bochten. Je kunt dit traject heel eenvoudig overslaan om na Andorra la Vella over de CG1 naar La Farga de Moles te rijden. Eveneens een prachtige weg met langgerekte bochten. Hiermee verkort je de route van ongeveer 1,5 uur. Vanaf La Farga de Moles rijden we over de N145 naar La Seu d’Urgell.

Bij La Seu d’Urgell rijden we naar Riu de Cerdanya. De route gaat door het Parc Natural del Cadí-Moixeró. De route loopt via de LV408, C462, B400, C16. Mooi kleine bochten wegen door schitterende natuur. Langs de weg liggen een aantal bezienswaardigheden. Of dit hele traject verhard is weten we niet zeker. Een alternatief is via de N260 naar Riu de Cerdanya een prachtige weg met langgerekte bochten waarmee je de route met ruim 1,5 uur verkort. Vanaf Riu de Cerdanya rijden we via de E9 naar onze camping in Queixans waar we 2 nachten verblijven.

Camping Queixans
17538, Fontanals de Cerdanya
Queixans, Espana
+34 972 14 12 80
http://www.campingqueixans.com

Prijs
€ 22,50 pp/pn (op basis van 1-persoonsbed op een 2-persoonkamer in een 5-persoons blokhut).
Er is een restaurant en een bar op de camping. Evenals een kleine campingwinkel De motor (max 1) kan naast de blokhut worden geparkeerd. Beddengoed en handdoeken zijn niet aanwezig. We zullen met 4 personen een 5-persoons blokhut reserveren.

Bekijk route
Bekijk alternatieve route
Download route
Download alternatieve route

           

Park of the Catalan

Dag 5 | DO 9-5-2019 | MKDH-ZT2019-PY2 | 273KM

Na het ontbijt rijden we naar het startpunt van de route. Dit is een tankstation. We rijden een mooie rondrit. Het eerste gedeelte gaat door het Regional Park of the Catalan. De totale route is 273 KM en duurt ongeveer 7 uur. De alternatieve route is 260 KM en ongeveer 5,5 uur

We rijden over de N116 waar we een bezoekje brengen aan fort Liberia. Dan rijden we door naar Vinça en zakken af via de D13. Een prachtige weg met korte bochten maar waar stukken onverhard in zitten. Een alternatief is de D618 met lange mooie bochten. Beide routes komen weer uit op de D115 een stukje Pyreneeën wat je gereden moet hebben op de motor. Daar kun je Gorges de la Fou nog bezoeken. De Gorges de la Fou is een zeer smalle kloof, die is uitgesleten door de rivier la Fou. Op sommige plekken is deze kloof slechts 80 centimeter breed. Vanaf Gorges de la Fou rijden we weer terug naar de onze camping in Queixans.

Je kunt deze dag ook als rustdag gebruiken of om iets anders te doen dan motorrijden.

Bekijk route
Bekijk alternatieve route
Download route
Download alternatieve route

           

Eje Pirenaico

Dag 6 | VR 10-5-2019 | MKDH-ZT2019-PY3 | 318KM

Na het ontbijt rijden we naar het startpunt van de route. Een tankstation. De route gaat naar El Pueyo de Araguás, een camping waar we de komende twee nachten verblijven.

De route gaat 318KM over de N260. De N-260, ook wel de "Eje Pirenaico" genoemd, loopt in de lengte richting langs- en door de Pyreneeën. Het is een goed geasfalteerde weg met vele mooie bochten en prachtige uitzichten. De hele zomertocht rijden we stukken over de “Eje Pirenaico” maar vandaag alleen maar. Er is dan ook geen alternatieve route voor vandaag.

Camping Ainsa
17538, El Pueyo de Araguás
Huesca, Espana

€ 21,00 pp/pn (op basis van 1-persoonsbed op een 2-persoonkamer in een 6-persoons blokhut).
Er is een restaurant en een bar op de camping. Evenals een kleine campingwinkel De motor kan naast de blokhut worden geparkeerd (€ 4,50). Beddengoed en handdoeken zijn niet aanwezig. We zullen met 4 personen een 6-persoons blokhut reserveren.

Bekijk route
Download route


           

Massif du Néouvielle

Dag 7 | ZA 11-05-2019 | MKDH-ZT2019-PY4 | 250KM

Na het ontbijt rijden we naar het startpunt van de route. Dit is een tankstation. Dit is de langste Pyreneeën route in de vakantie. 330 KM. Deze schitterende route gaat om het grote Massif du Néouvielle heen en kan daardoor niet verkort worden gereden. We rijden over de bochtige D918 en de col du Tourmale en de Col d’Aspin, beide bekend uit de Tour de France. De alternatieve route eveneens een prachtige route door Serra de Sant Gervàs. Een route van 250KM met een reistijd van ongeveer 5 uur. Dan rijden we weer terug naar de onze camping in Huesca.

Je kunt deze dag ook als rustdag gebruiken of om iets anders te doen dan motorrijden.

Bekijk route
Bekijk alternatieve route
Download route
Download alternatieve route

           

Bardenas Reales

Dag 8 | ZO 12-05-2019 | MKDH-ZT2019-PY5 | 287 KM

Na het ontbijt rijden we naar het startpunt van de route. Dit is een tankstation. We rijden een prachtige route naar de camping aan de rand van het natuurpark van de Bardenas Reales. De totale route is 287 KM en duurt ongeveer 8 uur. De alternatieve route is 277 KM en ongeveer 5,5 uur

Het Natuurpark van de Bardenas Reales is een semi-woestijn met een spectaculair bijna maanachtig landschap. Je waant je hier in een Western-Film. Vooral bij schemering, met een pallet van kleuren, zie je de mooiste landschappelijke plaatjes. Het landschap bestaat uit hoge vlakten, heuvels en ravijnen. Een belevenis die de nodige indrukken achter zal laten!

Het laatste gedeelte van de route gaat door Bardenas Reales en is onverhard en is off-road ervaring wel is gewenst. De alternatieve route gaat om de Bardenas Reales heen.

We slapen één nacht op camping Camping Bardenas.

Camping Bardenas
NA-660
Villafranca
+34 948 84 61 9
http://www.campingbardenas.com

Prijs
€ 17,50 pp/pn (op basis van 1-persoonsbed op een 2-persoonkamer in een 5-persoons blokhut).
€ 4,00 Ontbijt
€ 15,00 Wifi (per dag)

Er is een restaurant en een bar op de camping. Evenals een kleine campingwinkel en een grote winkel op 2KM afstand van de camping. De motor kan naast de blokhut worden geparkeerd. Beddengoed is aanwezig. Er zijn geen handdoeken. We zullen met 4 personen een 5-persoons blokhut reserveren.

Bekijk route
Bekijk alternatieve route
Download route
Download alternatieve route

           

Valle de Hecho

Dag 9 | MA 13-05-2019 | MKDH-ZT2019-PY6 | 272 KM

Na het ontbijt rijden we naar het startpunt van de route. Dit is een tankstation. We rijden een mooie route naar Valle de Hecho. De alternatieve route is 200 KM en ongeveer 5 uur

We starten de route met een rit door het noordelijke natuurpark van de Bardenas Reales. De weg is onverhard en is off-road ervaring gewenst. De alternatieve route gaat om de Bardenas Reales heen. Dan de NA534 en via de a127 naar de machtig mooie A1202 en de nog mooiere A1205. Onderweg hebben we nog twee bezienswaardigheden maar waarschijnlijk wil niemand van het gas af...

We slapen twee nachten op camping Camping Valle de Hecho in Valle de Hecho.

Camping Valle de Hecho
A-176
Valle de Hecho
+34 974 37 53 61
http://www.campinghecho.com

Prijs
€ 18,00 pp/pn (op basis van een slaapplaats in een blokhut).
€ 3,00 Ontbijt
€ 0,00 Wifi
€ 12,00 Diner

Er is een restaurant en een bar op de camping. Evenals een kleine campingwinkel en een grote winkel op 400M afstand van de camping in een dorpje. De motor kan overdekt worden geparkeerd. Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig. De blokhut is een familie hut met één 2-persoonsbed, twee 1-persoonsbed en een slaapbank (5-persoons). We zullen met 4 personen een 5-persoons blokhut reserveren.

Bekijk route
Bekijk alternatieve route
Download route
Download alternatieve route

           

Lourdes

Dag 11 | WO 15-5-2019 | KDH-ZT2019-PY8 | 221 KM

Na het ontbijt rijden we naar het startpunt van de route. Dit is een tankstation. De route is 221 KM lang. We rijden een laatste schitterende route door Parc National Pyrenees over de N134 en D294 naar Lourdes. Lourdes is de grootste katholieke bedevaartplaats in Frankrijk. Het is gesitueerd in het zuiden van het land in de uitlopers van de bergen van de Pyreneeën. In Lourdes maken we ons op voor de terugreis.

Bekijk route
Download route

We slapen één nacht in het Ibis Ibis Lourdes Centre Gare in Lourdes

Ibis Lourdes Centre Gare
5, chaussee Maransin
65100, Lourdes

Richtprijs €25,00 pp/pn (op basis van een 1-persoonsbed op een 2-persoonkamer)

           

Rocamadour

Dag 12 | DO 16-5-2019 | MKDH-ZT2019-NL1 | 338 KM

Na het ontbijt rijden we naar het startpunt van de route. Dit is een tankstation. De route is 338 KM lang en we rijden voornamelijk binnenndoor. Op 50 KM van het einde van de route rijden we door Rocamadour.

Rocamadour is gebouwd op een rots midden in de Causse de Gramat, een uitgestrekt kalksteenplateau en onderdeel van de Causses du Quercy. Boven op de rots ligt een burcht. Via een slingerend pad (of een lift voor de mindervaliden) kan men het heiligdom bereiken, een reeks van kapellen met fresco's en een kerk. Via een trap, waarin vele fossielen van mariene herkomst zichtbaar zijn, komt men onderaan de berg. Daar ligt het zeer toeristische stadje met zijn nauwe straatjes.

Bekijk route
Download route

We slapen één nacht in hotel Auberge du Puits in Souillac.

Auberge du Puits
5 Place du Puits
Souillac, France

Richtprijs €25,00 pp/pn (op basis van 1-persoonsbed op een 2-persoonskamer)

           

Oradour-sur-Glane

Dag 13 | VR 17-05-2019 | MKDH-ZT2019-NL2.gpx | 485 KM

Na het ontbijt rijden we naar het startpunt van de route. Dit is een tankstation. De route is 483 KM lang en we rijden voornamelijk over de snelweg. Voor de afwisseling hebben we ook een aantal stukken over B-wegen opgenomen in de route. Halverwege de route rijden door we Oradour-sur-Glane. Het dorpje is een adembenemend monument van de gruwelijkheden die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gepleegd. Het dorp werd door een SS eenheid verwoest waarna er onder de bewoners een bloedbad werd aangericht. Vlak na de oorlog bezocht De Gaulle Oradour en besloot dat het dorp moest blijven zoals de Duitsers het hadden achtergelaten, en zo is het nog steeds.

Bekijk route
Download route

We slapen één nacht in het Ibis Budget Hotel in Orléans.

Ibis Budget Orléans Nord Saran
45, Rue de l'Ormeteau
Saran, France

Richtprijs €20,00 pp/pn (op basis van een 1-persoonsbed op een 2-persoonkamer)

        

Périphérique

Dag 14 | ZA 18-05-2019 | MKDH-ZT2019-NL3 | 576 KM

Vanaf Orléans in Frankrijk rijden we naar Den Haag . Een rit van 588 KM over de snelweg waaronder de Boulevard Périphérique in Parijs. We hebben 4 lange rustpauzes ingelast om de 100/125 KM.

Bekijk route
Download route