Pannenkoekenrit 2019
Hans van Netten

Zaterdag 26 oktober was het dan zo ver: de laatste rit van het seizoen volgens de tourkalender. En wat hadden we een mazzel, het beste weer wat je maar kunt bedenken, tussen regenachtige dagen door: zonnig en de temperatuur heeft de 20 graden aangetikt!

We vertrokken bij McDonalds Rotterdam Charlois (Sjaarloos in goed Rotterdams) met elf goedgezinde motorrijders, ook onze twee nieuwe leden na de Bolman Opstaprit waren er bij.

Via de luxe buitenwijken van Barendrecht zijn we langs Zwijndrecht en Dordrecht met pontje de Nieuwe Merwede overgestoken richting de Biesbosch. Helaas zijn daar intussen alle mooie weggetjes intussen afgesloten en alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Die hebben we dus maar overgeslagen waardoor we wat snelle op onze lunchlocatie aankwamen: De Waterman in Werkendam, waar ze heel snel de tafel aanpasten voor 11 personen, terwijl er voor 10 was gereserveerd.

Na een heerlijke lunch zijn we vrolijk weer opgestapt, waar het gelijk even zoeken was naar het juiste pad, aangezien de weg volgens de route intussen een fietspad was geworden. Uiteindelijk hebben we de juiste weg weer gevonden en zijn we afgezakt en hebben we met leuke bochtjes de Bergsche Maas stroomopwaarts gevolgd, langs Kasteel Nederhemert, waar we nog over een stukje onverharde weg mochten spelen, tot aan Ammerzoden, waar we de Afgedamde Maas hebben opgepikt.

Na lekker kronkelen zijn we vervolgens bij Andel de Afgedamde Maas overgestoken en hebben we nog wat gedronken bij Grand Jardin in Almkerk, waar we dankzij het mooie weer lekker in de inderdaad grote tuin hebben gezeten.

  Hierna vol goede zin onze weg vervolgd, helaas ontkwamen we er niet aan om via de snelweg de Boven Merwede over te steken, maar die hebben we zo snel mogelijk weer verlaten en hebben we van de kronkel dijkjes langs de Giesen en de Alblas genoten. Om uiteindelijk boven Hendrik-Ido-Ambacht langs, bij Pannenkoekenhuis De Oude Maas in Barendrecht uit te komen, waar we deze heerlijke dag hebben afgesloten met een heerlijke pannenkoek.