Motorklub Den Haag Zomertocht 2018

Algemene Informatie Zomertocht 2018

De MKDH Zomertocht 2018 brengt ons in Schotland. De zomertocht is nog in ontwerp. Alle input is welkom !

Deze reis wordt door twee leden (Jeroen & Ed) van Motorklub Den Haag georganiseerd. De routes zijn niet voorgereden en de bedden niet voorgeslapen. Deelnemers ontvangen de routes en de adressen van de slaapplaatsen. Iedereen is vrij om zijn eigen rit te rijden.

We vertrekken op woensdag 30 mei 2018 om 12:30 en komen thuis op woensdagochtend 6 juni 2018 om 11:00

Een zesdaagse motortoer in Schotland is natuurlijk veel te kort. De natuur is prachtig en er is gigantisch veel te zien. We hebben ons beperkt tot de mooiste wegen met heerlijke bochten en prachtige uitzichten. Alleen de bezienswaardigheden langs deze routes zullen we bezoeken. Gemiddeld rijden we 280 KM /per dag. We slapen in B&B's en eten en drinken in pubs.

De overtocht van IJmuiden naar Newcastle doen we met DFDS ferry. Naar Newcastle vertrekt de ferry om 17:30 uur (voor 16:45 inchecken) en komen we de volgende morgen om 09:00 aan. Naar IJmuiden vertrekt de ferry om 17:00 uur (voor 16:15 inchecken) en komen de volgende morgen om 09:30 aan.

Kotenindicatie:
Overtocht € 250,00 (inclusief 2 nachten slapen, ontbij en diner))
Hotel gemiddeld € 100,00 per nacht (totaal 5 nachten)
Brandstof ongeveer 2000 KM

Inschrijven kun je hier

Dag 1 Donderdag Newcastle - Blairgowrie

Totaal 4:30 uur / 288 KM

Vandaag rijden we van Newcastle naar Blairgowrie. We rijden dooe het Northumberland National Park naar Edinburg. In Edinburg lunchen we in the old town nabij de St Giles' Cathedral. We hebben even tijd om rond te kijken. Na de bezichtiging rijden we binnendoor naar Blairgowrie onze slaapplaats voor de komende nacht. Dit zal zijn in het Royal Hotel

Milton Royal Hotel
53 Allan Street
Blairgowrie, Perthshire
PH10 6AB
Scotland, UK
44 (0)1250 872226

Dag 2 Vrijdag Blairgowrie - Ultrapool

Totaal 5,5 uur / 275 KM

We starten met een Motorroute door The Grampian Mountains en door het Cairngorms National Park. Het Cairngorms National Park wordt gerekend tot de mooiste natuurgebied van Schotland. Tijdens deze route genieten we van de indrukwekkende vergezichten en bergpassen.

Dag 3 Zaterdag Ultrapool - Kyle of Lochalsh

Totaal 5 uur / 320 KM

Via de Cattle Pass rijden we naar het aan zee gelegen gehucht Applecross. Deze route is steil, smal en kent uitzonderlijke haarspeld bochten. We slapen in het The Kyle Hotel Kyle of Lochalsh.

The Kyle Hotel
Main Street
IV40 8AB Kyle of Lochalsh

Dag 4 Zondag Island of Skye

Totaal 4:37 uur / 316 KM

Vanaf Kyle of Lochalsh leidt de mooiste weg van Skye, de 23 km lange single track road (B8083), naar het zuidwesten. De weg loopt dood bij Elgol aan de zee. Vanaf de pier kijk je recht op de prachtig gelegen Cuillin Mountains.

Aan het eind van de dag gaan we de pont over naar Mallaigh. De boot vetrekt uit Armadale om 16:00, 17:00, 18:00 of 19:00 (laatste) uur. De overtocht duurt ongeveer 45 minuten. Vanaf Mallaaig is het nog 20 minuten naar onze eindbestemming van deze dag Arisaig. We slapen in het Arisaig Hotel

Arisaig Hotel
Main Road
PH39 4NH Arisaig

Bezienswaardigheden:
  • Dun Beag is een broch uit de ijzertijd en werd gebouwd rond 100 v.Chr. op een heuveltop, die uitkijkt over Loch Bracadale.
  • Neist Point Lighthouse is een witte vuurtoren (1909) wat ligt op het uiterste westelijke punt van Skye. De vuurtoren is gebouwd op een hoge klif en het uitzicht over de zee en de kliffen is fantastisch.
  • The Old Man of Storr is een begrip op Skye. The Storr is een berggebied dat bestaat uit een grote collectie wilde en vreemdgevormde rotsen, waaronder een rechtopstaande rots die ‘The Old Man’ heet en rotsen die bekend staan als ‘The Needle’ en ‘The Cathedral’.

Dag 5 Maandag Arisaig - Stirling

Totaal 6 uur / 300 KM

We starten de rit met de spectaculaire "Road to the isles" (van Mallaig naar Fort William). Vooral het stuk tussen Aberfoyle en Brig 'o Turk is geweldig. Dan de Trossachs Trail is fantastisch om te rijden; erg goed asfalt en nog mooiere bochten. We slapen in het Allan Park Hotel in Stirling.

Allan Park Hotel
20 Allan Park
FK8 2QG Stirling

Bezienswaardigheden:
  • Glenfinnan Viaduct is bekend uit de Harry Potter series en het 10 pond biljet. Het spoorwegviaduct werd gebouwd in 1901. Het viaduct, dat volledig uit beton is vervaardigd, bevat 21 bogen van elk 15 meter, het hoogste punt bevindt zich 30 meter boven het maaiveld. 2 keer per dag passeert de trein. Rond 11:00 en 15:00
  • Monument Bonnie Prince Charlie is ter markering van de plaats waar Charles Edward Stuart, alias Bonnie Prince Charlie, op 19 augustus 1745 zijn koninklijke vaandel hees wat leidde tot de Slag bij Culloden.

Dag 6 Dinsdag Stirling - Newcastle

Totaal 6 uur / 300 KM

We rijden terug naar de Ferry. We rijden langs de Falkirk Wheels en nog een mooi stuk door Northumberland National Park

• Falkirk Wheels een draaiende scheepslift waarbij een hoogte van 35 meter overbrugd wordt.